Autor Téma: Interní makra  (Přečteno 749 krát)

Oti

  • Expert
  • **
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Interní makra
« kdy: Říjen 31, 2017, 09:40:29 dopoledne »
Zdravím, začal jsem hrát na tomto serveru a vybral jsem si nekromancera. Doufám, že jsem si vybral aspoň trochu viální charakter, ale co mne trápí:

Myslím si, že by se tento charakter dal hrát jen s interními makry, opravdu se nechci učit nějaké skriptování na yoko a ani nemám zájem ho hodiny nastavovat, pokud to tedy je možné se mu vyhnout a hrát jen čistou hru, byl bych moc rád. A tady přichází téma, se kterým potřebuji pomoci.

Jde v interních makrech nastavit, abych seslal kouzlo (zatím fireball)  na potvoru , kterou si vyberu? Dokážu nastavit, že mi to kouzlo sice sešle, ale musím vždy znovu nakliknout target. Nastavit last target tak, aby to fungovalo se mi nepodařilo.

Lze nějak nastavit abych vzal do ruky dýku a na druhé klávese zase hůlku a to tak, aby mi nevysávala manu?

Tato dvě makra by mi do začátku asi dost stačila, předem díky za každou radu.

SirGlorg

  • Game Master
  • Velmistr
  • *****
  • Příspěvků: 243
  • Karma: +8/-1
    • Zobrazit profil
Re:Interní makra
« Odpověď #1 kdy: Říjen 31, 2017, 12:47:26 odpoledne »
Nemam ted po ruce clienta na pracovnim stroji, ale mel bys mit moznost vybrat nasledujici volby pod JEDNO makro:

1. Cast -> Kouzlo
2. WaitForTarget
3. LastTarget

Akorat pozor, cela tahle vec bude fungovat az potom, co poprvy nejaky target vyberes. Ja to delal ta, ze jsem mel jedno levne kouzlo (typicky harm/fireball..) na makru, kde jsem mel pouze CAST cast (prvni volbu), a target, ktery to vyvola, jsem pouzil na cil, do ktereho jsem teprve nasledne zacal castit dalsi kouzla.

Jinak ano, zrovna necromancer se da typicky hrat velmi dobre ciste s beznym clientem (spekulovat by se dalo asi akorat nad loot scriptem, zvlast v PvP, kde je vetsinou vcelku boj o loot nad mrtvolou a zalezi tedy na rychlosti, se kvalitni script vyplati). Ja tam mival nejakak makra nascriptovana, ale to bylo ciste z hobby, nepotrebuje to
« Poslední změna: Říjen 31, 2017, 12:49:27 odpoledne od SirGlorg »

Thesecond

  • Novic
  • *
  • Příspěvků: 8
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Interní makra
« Odpověď #2 kdy: Listopad 01, 2017, 07:52:05 dopoledne »
a co tak si v tech internich makterch nastavit na nejake tlacitko i target next  a muzes jet klikem targety vseho co se hejbe :-). nejvetsi problem pro tebe bude ale lotovani priser to je hrozne peklo jestli teda nemas nejakou vychytavku kterou neznam :( jinak si myslim ze by ti meli prikazy jako .potionheal a mnoho dalsich pomoci a vsechny makra si interne nastavis

SirGlorg

  • Game Master
  • Velmistr
  • *****
  • Příspěvků: 243
  • Karma: +8/-1
    • Zobrazit profil
Re:Interní makra
« Odpověď #3 kdy: Listopad 01, 2017, 12:20:58 odpoledne »
targetnext se da, ale pokud toho je na obrazovce vic (zvlast potom v dungu), tak to muzes hledat docela dlouho.

Oti

  • Expert
  • **
  • Příspěvků: 10
  • Karma: +0/-0
    • Zobrazit profil
Re:Interní makra
« Odpověď #4 kdy: Listopad 01, 2017, 06:07:11 odpoledne »
Současný stav je takový,  že jsem s pomocí nastavil na jedno tlačítko next target, na druhé kouzlo a na třetím jeho seslani.  Takže najdu cíl,  další klávesou vyberu fireball a třetí ho vykouzlim. Abych pak castil na vybranou potvoru, makám pořád dvě klávesy,  jednodušeji se mi to nepovedlo. Jedná klávesa s Last target nefunguje a Last Stella mi nejde vůbec.  Ale tak jak to mám,  je to nakonec opravdu pohoda. Daleko víc mne teď rmoutí loot, je to skutečně hrozná onanie. 

SirGlorg

  • Game Master
  • Velmistr
  • *****
  • Příspěvků: 243
  • Karma: +8/-1
    • Zobrazit profil
Re:Interní makra
« Odpověď #5 kdy: Listopad 02, 2017, 10:12:59 dopoledne »
no kdybysis to precijen rozmyslel, tak na teto strance jsou i funkcni scripty vcetne lootu http://wiki.uoerebor.cz/index.php/YokoInjection

Ten "last target" na jedne klavese nastavujes spatne, jit to musi. Ty na tu jednu klavesu (jedno makro) musis POD SEBE naskladat TRI prikazy -> vybrat je z drop-down menu. Ktere to jsou jsem ti napsal vys, je mozne, ze kvuli tretimu prikazu budes muset scrollovat v tom nastaveni trochu niz, aby se ti treti volba vubec ukazala. Casem pro tebe bude velmi neprijemny pro kazde kouzlo pouzivat vice maker.