Já vývěsku z podobných důvodů prakticky nečtu. Na druhou stranu od těch věčných rejpalů mám nějakou zpětnou vazbu ohledně toho, co působí dobře a co špatně. Já je můžu začít banovat, ale dosáhnu tím jenom toho, že vyselektuju skupinu lidí, od kterých budu sbírat data a tím pádem budu mít zkreslený pohled na stav světa (už takhle k silnýmu zkreslení dochází, protože lidi, co jsou spokojení většinou mlčí). Já ty lidi nepřevychovám, to že drtivá většina lidí, co se tam vyjadřuje, nemá střípek sebereflexe a úcty je fakt, který se nese všema hrama co znám. Jde o běžnej populační vzorek a když začnu ty lidi umlčovat, připravím se o většinovou vazbu (jakkoliv zcestnou - ona i zcestná zpětná vazba je zpětná vazba, protože to, že některý věci hráči vnímají zkresleně nebo přímo špatně nemění nic na tom, jak reálně to dotyční vnímají a někdy má smysl udělat nějaký principiální úpravy jenom proto, aby tomu lidi líp rozuměli).
Jinými slovy - chápu, že populace na vývěsce může někoho odradit nebo nakazit, na druhou stranu vývěska není k hraní UO nezbytná, já sám jsem tam na Morii chodil minimálně a nic mi nescházelo, občas jsem si přečetl informační věci od GM týmu a to stačilo. Stejně to může udělat kdokoliv, kdo to považuje za čtení pod úroveň. Pokud zažíváš vnitřní nepohodlí při čtení vývěsky a je ti stydno za ty lidi co tam píšou a chytáš se u toho za hlavu, tak to nečti - já to přesně z těhle důvodů nečtu, vyjma situací, kdy uvolníme nějakou větší novinku a očekávám reakce na konkrétní věc, ke který se pak chvíli vyjadřuju a potom, co mi dojde mentální síla, tak se zase na pár měsíců distancuju.
+ ještě dodatek - na minulé vývěsce jsme na blokování hráčů/příspěvků neměli nástroje, vývěska to neumožňovala. Můžeme to dělat až teď, takže ne každé GMko se ještě rozhodlo tyhle pravomoce zcela uchopit a uplatňovat. V každým případě hranice pro nějaké penalizace má asi každý jinde a nemyslím si, že je na místě je uplatňovat příliš často.