Podařilo se mi po X letech vymyslet způsob, jak nejenom vytvořit animaci těla pro menší postavy, ale též oblečení, zbroje a zbraně. Není to sice jednoduché, ale lze to udělat. V zásadě, jak na to? Jednoduché. Vezmu starý Mulpatcher v.9.8, který umí extrahovat do bmp obrázků. Animaci extrahuji. Pomocí IrfanVieweru napřed změním 100% bílou na 100% černou. Týká se to transparentního pozadí animace. Kdybych nechal bílou, udělá to duchy ve výsledku. Potom opět s IrfanViewerem změním velikost animace z původní 100% na 85 %. Tady je nutné vše měnit na 85%, jinak to nebude sedět. Mulpatcher při extrakci vytváří soubor liste.txt, kde se řeší souřadnice pozicování jednotlivých obrázků. Tady je nutné ubrat u souřadnice X 2 body (pixely). Pak to bude nacentrované a animace může např. sedět na koni. No a pak to importuji pomocí Mulpatcheru do animací na pozici, kterou chci. Musím upozornit, IrfanViewer umožňuje pracovat dávkově, to znamená všechny soubory najednou. Jinak bych to nedělal a vypípal bych se na to.
V podstatě, animací oblečení, zbrojí a zbraní je hodně. Nebudu je asi dělat všechny, ale ty základní ano. Ono by se to nevešlo. V podstatě gargoyles animace asi vyruším a nahradím je novými malými. Bude mi to i trvat, odhaduji rok práce. Ale pujde to. Na sphereserveru to pak pravděpodobně vydám. Jako celý balík. Zde na Morii to možná využijete, i když jedete na stařičké sféře. A se staršími soubory UO. Budete mít méně místa pro uplatnění. Ale, v minulosti se mi s Mandosem a tartarosem velmi dobře spolupracovalo, tak by to bylo fajn, kdyby ste měli opravdového trpajzlíka nebo hobita. *usmál se*
Malá ukázka:
Jediné co mi chybí, je dávkový skript, nebo prográmek, který by změnil hromadně text v souboru list.txt. Je nutné změnit souřadnice X o dva dolů.
CenterX:3 změnit text na CenterX:1
CenterX:4 změnit text na CenterX:2
CenterX:5 změnit text na CenterX:3
CenterX:6 change text to CenterX:4
.
.
.
.
.
až do
CenterX:30 změnit text na CenterX:28
Kdyby se někomu chtělo něco napsat v javě, nebo něčem jiném, budu děkovat.