je rozdil v sytosti tech jidel. Kazda postava ma urcitou velikost "zaludku", proto treba jezditka sni neco jako 4-5 otepi slamy, ale priblizne trojnasobek mrkvi (nechce se mi hledat presna cisla, ale to neni tak uplne podstatny). Quest je staveny tak, aby se dosahlo jiste miry "nasyceni" konkretnim typem jidla. Duvodem neni pouze dostupnost toho jidla (ocekavame, ze ta se casem zvysi/usnadni), ale taky casova narocnost v tom, ze postava musi byt urcity cas lognuta a "hladovet", aby se do ni veslo dalsi jidlo (nebo jit dungeon, kde vyhladovi na nejakych dlazdicich apodobne), jinak by se cely quest dal naklikat behem 2 minut v pripade, ze by hrac mel dost surovin pripravenych v bance.
Co se dostupnosti datli tyka, probirali jsme to v tymu a vyvstala pripominka toho, ze veskere typy ovoce jidel, ktera jsou na questy potreba, padaji z rozumneho mnozstvi NPC (tytani, trollove). Nektera jidla jsou navic dostupna u obchodniku (vendori). Co dostanete dany tyden za potravinu je nahodne, ale zaroven je VELMI nepravdepodobne, ze vsichni na serveru budou sbirat pouze datle. Pokud pulka serveru potrebuje na quest nejake jidlo a pujde expit na titany, tak mi prijde velmi nepravdepodobne, ze by vsichni dohromady nenasbirali dostatecne mnozstvi jidla, ktere zrovna sami nepotrebuji tak, aby to nepokrylo naroky ostatnich hracu. Kdyz budu kazdy tyden chodit na titany a sbirat vsechno jidlo, co z nich spadne, tak casem budu mit takovou zasobu vseho mozneho, ze to sam nemuzu za chvili ani spotrebovat. Pokud je problem v nedostupnosti, pak bych to svadel pouze na neschopnost hracu s tim obchodovat, pripadne jejich kratkozrakost, pokud sbiraji POUZE to jidlo, ktere potrebuji v danem tydnu na quest a zbytek nechaji lezet. Na zaklade tohodle prozatim nechci zasahovat do poctu jidel, protoze mi prijde, ze pristup ke hre jeste dostatecne nevyzral na to, aby hraci prizpusobili sve chovani (rozumejte loot-scripty) k uspesnemu plneni ukolu a spolupraci (predavani v guilde nebo obchod - na vyvesce, chatu nebo pres hracske vendory = funguje jak vykup tak prodej).